Kemahiran Arahan Bunga Vase

- Mar 30, 2018-

Kemahiran Arahan Bunga Vase

1. Kaedah mengikat kumpulan: Sesetengah bunga liar dan bunga cerah dan menarik, tetapi bunga sangat kecil. Satu atau dua cabang bunga tidak mencerminkan Amerika Syarikat. Keputusan yang baik sering tertumpu sebelum mereka dapat diturunkan. Oleh itu, dalam susunan bunga, bunga-bunga itu boleh dipasangkan dan diikat dengan tali atau tali logam dan kemudian dimasukkan.

blob.png

2. Kaedah soket bunga: Saiz soket bunga adalah terhad, dan kadang-kadang ia tidak mencukupi untuk membuat susunan bunga yang besar. Untuk pelbagai perkiraan bunga, beberapa bunga boleh disatukan dan dipaku bersama dengan beberapa ranting.

blob.png

3. Cara pasang bunga terbalik: Dalam penggunaan susunan bunga berkayu, tidak dapat dielakkan untuk menemui cawangan berbunga, lampu soket bunga, menyebabkan fenomena penginapan. Pada ketika ini, soket bunga boleh terbalik di sisi soket bunga untuk meningkatkan berat badan.


4. Kaedah pelarut Wire: Untuk menyokong beberapa cawangan berbunga dan mengatasi kecacatan dalam bentuk bunga, bunga dapat diputar dan melengkung. Kawat logam dengan kekerasan yang cukup untuk membengkokkan cawangan dibalut cawangan terikat dan dibengkokkan mengikut idea mereka sendiri. Walau bagaimanapun, wayar logam tidak boleh terlalu tebal dan tidak boleh menjejaskan kesan hiasan susunan bunga. Jika perlu, anda boleh membungkus wayar dengan lapisan tisu hijau atau memohon cat hijau. Dengan cara ini, kelengkungan cawangan bunga boleh diubah dengan bebas dan ia boleh dilakukan kerana ia menyenangkan. Kaedah ini digunakan untuk merawat bunga lembut.

blob.png

5 wayar melalui kaedah jantung: beberapa pusat tangkai bunga kosong, seperti calendula, bunga saderi dan gerberas, dan lain-lain, anda boleh memilih ketebalan wayar sederhana, masukkan dari incision, anda juga boleh dari stamen Pusat dimasukkan . Kaedah ini tidak akan menjejaskan penampilan cawangan berbunga, tetapi juga boleh membuat cawangan bunga dibengkokkan secara bebas, tetapi cawangan berbunga bukan berongga seperti carnation, chrysanthemum, dan sebagainya, tidak boleh digunakan. Semasa proses mengalir melalui dawai, jika sukar untuk melewati tempoh cabang atas dan dekat berbunga cawangan berbunga, butiran harus berdasarkan butiran, atau mungkin sesuai untuk menghentikannya dari sepenuhnya menembus cawangan berbunga, atau jabatan yang melalui hati dan kelainan jabatan.


6. Inlaying kaedah pemodelan baji: Untuk bunga kasar berkayu kasar, untuk mencapai kelengkungan semula jadi kecantikan, tanpa mendedahkan kesan buatan, kayu baji segitiga boleh digunakan untuk memasukkan ke dalam bentuk celah cawangan. Kayu baji memerlukan penggunaan bahan tumbuhan yang sama. Ketebalan juga harus mempunyai saiz yang sama. Sekolah bunga yang dibuat dengan cara ini lembut dan menyenangkan kepada mata, tetapi umumnya sangat memalukan dan ia tidak akan menjejaskan penyerapan air oleh cawangan.

blob.png

7. teknik bengkok incision: Sudut lenturan yang diperlukan untuk teknik bunga berkayu tidak besar. Gunting juga boleh digunakan untuk memotong batang secara obliquely. Kedalaman pemotongan tidak boleh melebihi 2/3 diameter batang, dan kedua-dua belah insisi itu harus dicengkeram dengan kedua tangan, dan cawangan harus bengkok perlahan. . Sekiranya ketahanan pucuk kuat, masukkan kepingan kecil ke dalam luka.


8. Kaedah daun gulung: Ada beberapa bunga seperti daun kayu putih, rumput buku, dan lain-lain, boleh mengubah bentuk asal dengan keriting. Kaedahnya adalah untuk mengambil bilah yang rata dan gunakan batang nipis untuk menggulung bilah dari hujung ke batang daun dan tarik batang nipis untuk menggosok berulang sehingga tangan dilepaskan dan bilah masih mempunyai lengkungan tertentu. Jika anda ingin menunjukkan bentuk lingkaran, anda boleh menggulung bilah secara menyerong dan menjadikannya lingkaran selepas membentuk.