Untuk mewujudkan persekitaran yang indah dan cantik dan bertuah pejabat sihat

- Sep 11, 2017-

Susun atur kilang pejabat feng shui dan langkah berjaga-jaga

Sesuai untuk banyak tumbuh-tumbuhan yang diletakkan di Pejabat, fasa produk perlu memilih tumbuhan dedaun subur, evergreen evergreen warna untuk pilihan raya itu, terdapat bunga juga boleh, tumbuh-tumbuhan ini boleh membuat orang bertenaga, bekerja dengan hati. Tetapi kerana ruang pejabat yang terhad, jadi kilang tidak banyak yang lebih baik, lebih-lebih lagi, kilang tersebut adalah tidak baik dan buruk. Jadi susun atur loji mempunyai lima elemen berikut:

Penyelarasan 1, Ruang

Perlu diberi perhatian untuk penyelarasan tumbuh-tumbuhan dan ruang, warna tumbuhan dan sikap mestilah diselaraskan dengan tempat, orang merasa selesa dan loji dan orang-orang pejabat mempunyai hubungan yang rapat untuk mencipta penuh hangat, persekitaran pejabat yang cekap dan mempunyai .

2, mudah untuk menguruskan

Menghijaukan ruang pejabat hendaklah mudah untuk menubuhkan, evergreen evergreen, tanpa kisah sama ada spesis tumbuhan yang eksotik bunga dan tumbuh-tumbuhan, dan tidak perlu untuk mengetahui berapa banyak ruang yang boleh digunakan. Setiap ruang dalam pejabat boleh skala projek Penghijauan, kunci untuk Menghijaukan adalah beberapa jenis mudah berkembang dan keseronokan visual loji.

3, kedudukan yang betul

Secara amnya, fokus ruang pejabat di Pejabat mengenai kedudukan kewangan, iaitu di Pejabat kedudukan pepenjuru pintu, di mana anda boleh meletakkan Teko bunga, penanaman lama berbunga, tetapi juga menguntungkan tumbuhan, rupa bunga perlu menunjukkan bentuk lurus, melahirkan mudah dan bergaya elegan, mempunyai pejabat.

Dan tumbuh-tumbuhan thorn, cactus, terjungkir jed unicorn, dan sebagainya, hanya sesuai untuk periuk bunga, Teres dan tempat-tempat lain Luaran, dan ada bucu tajam bertentangan dengan tujuan, seperti sudut yang tajam dan seumpamanya, gunakan. Pokok-pokok dalam Syarikat supaya tidak ditempatkan, sebaliknya ia akan membentuk syaitan.

Jika pintu atas tangga, ikan ada ekor Kwai, coklat buluh diletakkan di fasa yang buruk itu. Di samping itu, di dalam Bilik mandi dan tempat-tempat lain supaya tidak ditempatkan beberapa tumbuhan memanjat, sebaliknya ia akan membawa kepada percanggahan dalaman kakitangan, dan menjejaskan kesihatan perut.

4, membezakan antara benar dan palsu

Bunga reben, bunga-bunga plastik juga boleh dimasukkan ke dalam Bilik, kerana bunga palsu ini dan kehidupan, bagi pihak dalaman feng shui tidak besar. Tetapi untuk direkodkan bahawa jika penggunaan batuan untuk loji, tidak memilih bentuk batuan lasak, kerana bentuk lasak batuan yang juga sejenis jahat, di dalam kolam akan membuat orang terdedah kepada kecederaan atau penyakit. Di Pejabat feng shui susun atur, ia adalah lebih baik untuk tidak menggunakan bunga kering, kerana ia lambang kematian dan kemerosotan.

5, rawatan yang tepat pada masanya

Jawatan disandang dengan bawang Yuhuai, penuh kecergasan tumbuh-tumbuhan pasu, di satu sisi boleh menyenangkan deria visual, Jia berat yang lebih banyak adalah lembangan di ruangan ini agak bebas, pembentukan bidang yang bersemangat, boleh meningkatkan suasana yang berkembang maju, ini Negeri akan merebak ke ruang pejabat keseluruhan, saling melengkapi antara satu sama lain, seterusnya menggalakkan Syarikat fortune situasi, hampir-hampir untuk Syarikat dengan Wang.

Tetapi pejabat kilang perlu penjagaan berhati-hati, Jangan fikir selagi susun atur boleh duduk di belakang dan ke hadapan, jika mendapati withered withered, perlu dicantas secepat mungkin, atau menjaga, sebaliknya ia akan membawa kepada kerja-kerja berat, nasib tidak lancar.

Fungsi loji adalah sangat besar, boleh menyembuhkan jahat, boleh ditanam sendiri, Wang Wang Wang. Walau bagaimanapun, jika jawatan kosong susun-atur hijau dengan betul, pilih pokok spesies yang tidak tepat, tetapi juga untuk menyebabkan banyak kesan buruk, hanya dalam pilihan yang berpatutan dan susun atur kes, akan membawa anda semua jenis bantuan. Jadi Syarikat menetapkan green, jika anda serius boleh merujuk kepada cadangan di atas, ia akan mencipta suasana Pejabat Kesihatan yang indah dan cantik dan menguntungkan.