Kelebihan Dan Kekurangan Pot Bahan Yang Berbeza Dan Spesies Tanaman Yang Sesuai

- Mar 24, 2018-

Kelebihan dan keburukan

daripada periuk bahan yang berbeza dan spesies tumbuhan yang sesuai

Sebagai penggemar bunga biasa, pasu resin, pasu, periuk porselin tidak begitu berbeza, dan mereka semua mudah digunakan. Walau bagaimanapun, sebagai penanam bunga profesional, ia masih akan memilih bekas yang paling sesuai.

1. periuk bunga taman: harga rendah, ringan, tidak mudah pecah. Tetapi tidak tahan air, kedap udara.

2. Lembah pasang: hiasan yang indah, suasana mewah di gred. Walau bagaimanapun, ia bukan air yang telap dan kedap udara. Ia cukup berat untuk pecah dengan mudah.

3.Pots: telap, bernafas dan sesuai untuk pertumbuhan tumbuhan, tetapi umumnya mudah dalam bentuk, mudah pecah.

Pot bunga damar diperbuat daripada bahan gentian tanaman yang boleh rosak. Pot bunga perlindungan alam sekitar adalah semua bahan yang sama. Mereka mempunyai kedua-dua kelebihan berat ringan dalam periuk bunga kayu, dan kelebihan warna-warna cerah dan banyak gaya dalam pasu bunga plastik. Pot bunga mempunyai kebolehtelapan udara yang baik, bunga mudah dan pertumbuhan rumput, dan periuk porselin mempunyai kelebihan penampilan cantik dan rupa mulia. Pot bunga yang mesra alam boleh secara semulajadi dihina apabila dikebumikan di dalam tanah dan tidak mencemarkan alam sekitar, memberi manfaat kepada generasi akan datang. Di samping itu, potong perlindungan alam sekitar mempunyai banyak air, dan ia mempunyai keinginan indah "kadang-kadang menyiram dan mudah berkembang bunga", dan amat sesuai untuk penanaman orkid dan tumbuhan lain.

blob.png

Lembangan Porcelain. Jenis tembikar ini sangat miskin dalam kebolehkapisan dan kebolehtelapan air, tetapi disebabkan pembinaannya yang halus, ia dicat dengan pelbagai warna glazes, dan beberapa dicat dengan gambar yang cantik atau corak yang menyenangkan, sesetengahnya dicat dengan rim emas yang berkilauan, dan mereka indah dihiasi. Peranan alam sekitar, ia sering digunakan sebagai satu set periuk (periuk porselin yang diletakkan dalam periuk lumpur yang lebih kecil). Jika ia digunakan untuk menanam bunga, anda hanya boleh memilih beberapa tumbuh-tumbuhan yang tahan air dan kelembapan, seperti buluh kerdil kerdil, tumbuhan Araceae, pakis, rumput buluh, plum buluh tergantung dan sebagainya. Atau dengan tanah bernafas di garisan, bunga teratai saya, Milan, anggrek ekor Tiger ditanam di dalam periuk seperti itu, panjang yang baik! Lihat tumbuhan apa yang anda suka. Kebanyakan mereka boleh ditanam. Pasu besar tidak membesar benih kecil.

Periuk tanah liat ungu. Baskom jenis ini dihasilkan di Yixing, Wilayah Jiangsu, jadi ia juga dipanggil lembah Yixing. Sekarang terdapat banyak produk yang serupa di Hebei, Henan dan wilayah lain. Baskom ini cantik dan elegan. Ia sesuai untuk ruang tamu dan perabot rumah. Malangnya, prestasi kebolehtelapan udara dan rembesan air tidak begitu baik. Ia adalah lalat dalam salap.