Majlis Negeri Melancarkan Pencegahan dan Kawalan Epidemik Pneumonia

- Feb 11, 2020-

Majlis Negeri Lancar Epidemik Pneumonia

Pencegahan dan Kawalan

     Pada masa ini, Jawatankuasa Pusat Parti dan Majlis Negeri menyatukan dan mengetuai rakyat seluruh negara untuk menjalankan pencegahan dan kawalan wabak radang paru-paru terhadap jangkitan koronavirus baru. Pejabat Penasihat Majlis Negeri tegas melaksanakan arahan penting Setiausaha Agung Jinping mengenai pencegahan dan pengawalan wabak dan semangat pemberitahuan yang relevan dari Jawatankuasa Pusat Partai dan Dewan Negara, dengan tegas melaksanakan berbagai langkah pencegahan dan pengendalian, dan organisasi pencegahan dan pengendalian wabak yang dijalankan dengan teratur.


Selepas wabak itu, Pejabat Penasihat Majlis Negeri dengan cepat beralih tumpuan semasa terhadap pencegahan dan kawalan epidemik mengikut penempatan yang relevan, dan membuat pencegahan wabak dan mengawal tugas paling penting pada masa ini. Selepas penyelidikan oleh kumpulan parti, kumpulan utama untuk pencegahan dan kawalan wabak koronavirus baru di pejabat kaunselor Majlis Negeri ditubuhkan, yang terutama bertanggungjawab untuk kepimpinan langsung dan penempatan rakan-rakan. Ahli-ahli kumpulan parti bertanggungjawab untuk pembahagian buruh, dan setiap jabatan akan melaksanakan kerja sesuai dengan pembagian kerja. Yang pertama adalah untuk mengetahui secara terperinci keadaan perjalanan kader dan pekerja semasa Festival Spring. Semua kakitangan dikehendaki melaporkan status kesihatan mereka setiap hari, dan dikelaskan dan diarahkan untuk melakukan pemerhatian pengasingan rumah selama 14 hari. Yang kedua adalah untuk mengelakkan orang ramai. Melaksanakan peluasan cuti Festival Spring mengikut susunan Majlis Negeri yang berkaitan. Acara Festival Teh Spring Festival untuk kakitangan dan pustakawan yang pada asalnya dijadualkan dibatalkan baru-baru ini akan dibatalkan, dan semua mesyuarat dan aktiviti penyelidikan luar kantor agensi akan digantung. Semasa tempoh pencegahan dan kawalan epidemik, sistem kerja yang fleksibel akan dilaksanakan. Kecuali untuk jawatan yang diperlukan seperti bertugas, telegrafi, kerahsiaan, percetakan, logistik, dan lain-lain, anda boleh bekerja di rumah melalui pejabat rangkaian dalam talian dan kaedah lain. Yang ketiga ialah melakukan pencegahan dan kawalan yang baik di pejabat. Pekerja dikehendaki memakai topeng dan memasuki pintu institusi untuk mengambil suhu badan. Menjalankan sanitasi awam dan pembasmian kuman pejabat untuk mengurangkan kemungkinan penghantaran virus. Pekerja-pekerja untuk sementara waktu melaksanakan sistem perkongsian makanan dan menyediakan makan tengah hari yang dibungkus atas permintaan. Yang keempat adalah untuk secara aktif mempromosikan dasar-dasar pencegahan dan kawalan epidemik dan pengetahuan saintifik melalui push WeChat dan kaedah lain. Memerlukan kader dan pekerja untuk meningkatkan kesedaran, meningkatkan keyakinan, tidak percaya khabar angin, tidak percaya khabar angin, mematuhi keadaan keseluruhan, mematuhi peraturan, secara aktif bekerjasama dengan pencegahan dan pengendalian pihak berkuasa, melakukan laporan sifar harian tepat pada masanya dan benar, dan dengan tegas melindungi individu dan ahli keluarga mengikut keperluan. Mengambil tindakan praktikal untuk memberi permainan penuh kepada peranan teladan anggota parti dan memenangi perjuangan menentang pencegahan dan kawalan epidemik.


Pada masa ini, Kaunselor Majlis Negeri, Pustakawan Pusat Penyelidikan Kebudayaan dan Sejarah Pusat, dan Penyelidik Khas Muzium Budaya dan Sejarah Pejabat Penasihat juga mengambil tindakan aktif, dan para pengarah pameran menawarkan nasihat dan cadangan. Menurut statistik, dari 26 Januari hingga 8 Februari, Kaunselor Konsulat Negeri Tang Min, Zhang Hongwu, Fan Xi'an, Li Yuguang, Zhu Guangyao, Xie Boyang, Qiu Baoxing, Zhang Yuping, Li Wu, Penyelidik Khas Majlis Kaunselor Negeri Yang Zhiming dan Wu Liang, dan Pejabat Penasihat Majlis Negeri Hu Bengang, Pengarah Psikologi dalam Penyelidikan Dasar dan bekas Kaunselor Majlis Negeri, dan You Minjian, Penyelidik Cemerlang di Pusat Penyelidikan Dasar Awam, menulis sejumlah 20 cadangan yang berkaitan, semuanya telah dikemukakan kepada pemimpin Majlis Negeri melalui saluran "melalui kereta api". Pusat Penyiasatan Sosial Pejabat Kaunselor Majlis Negeri, bersama-sama dengan Xinhuanet dan jabatan-jabatan lain, melancarkan "Kajian Kuesioner mengenai Kesan Jangkitan Baru Coronavirus pada Pneumonia pada Perusahaan" di Internet, meminta dan memahami masalah yang dihadapi dalam pengeluaran dan operasi perusahaan dan pendapat dan cadangan berkaitan. Jabatan editorial Dewan Penasihat Majlis Negeri telah memulakan perbincangan bertulis. Kaunselor Lin Yifu, Qiu Baoxing, Tang Min, Deng Xiaohong, Shi Yinhong, Pustakawan Cheng Dali, Yang Zhiming, Cao Hongxin, Bian Zhenjia, dan penyelidik khas lain bertindak balas terhadap wabak ini dan menggalakkan pencapaian matlamat pembangunan ekonomi dan sosial utama. 2. Memastikan kejayaan masyarakat yang berjaya dan "Rancangan Lima Tahun Ketiga Belas" berjaya, dan mengemukakan pandangan dan cadangan yang berkaitan.


Pejabat kaunselor juga memenuhi tugas-tugas kerja front bersatu, menyapa anggota staf kakitangan kaunselor, dan mencerminkan tempoh penjagaan khas.