Jarak yang stabil, tanah yang baik meliputi, simpan benih, kecekapan yang tinggi

- Sep 11, 2017-

Seeder yang merujuk kepada loji benih bagi pembenihan kepada jentera penanaman (semasa mengambil kira dalam kacang soya dan lain-lain tanaman), biasanya dipanggil loji tersebut pembenih seringnya dikenali sebagai nama spesies tanaman, seperti penanam jagung, gandum menyemai Mesin, jagung pembenihan Mesin , penanam kapas, Forage spreaders dan sebagainya.

Earl mempunyai ciri-ciri penanaman sekata, kedalaman sama, langkau baris adalah stabil, sarung yang baik, benih disimpan dan kecekapan kerja adalah tinggi. Penggunaan Earl harus sedar perkara-perkara 10 berikut:

1, ke Padang sebelum operasi penyenggaraan untuk membersihkan dalam menyemai di dalam runtuhan dan mata atas rumput, tanah, untuk memastikan keadaan yang baik, dan traktor dan penanam transmisi, bergilir-gilir, mengikut kehendak arahan Pelincir, terutamanya sebelum setiap operasi perlu memberi perhatian untuk pelinciran di penghantaran dan ketegangan dan bolt pada Earl keadaan pemasangan tudung.

2, rak boleh Condongkan sowing mesin dan traktor cangkuk, tidak condong, kerja harus sebelum dan selepas di rak keadaan mendatar.

3, melakukan pelbagai perubahan selaras dengan peruntukan arahan dan keperluan agronomi, menyemai dalam jumlah, langkau baris mata, retak sarung penutup longkang seluas pelarasan sewajarnya secara mendalam roda.

4, beri perhatian untuk menambah benih untuk menyertai Peti biji benih, untuk mencapai tidak ada kekotoran yang kecil, pelbagai, untuk memastikan keberkesanan biji; diikuti penambahan biji kotak sekurang-kurangnya untuk dapat meliputi pintu masuk ke dalam kotak untuk memastikan bahawa biji halus.

5, juruterbang untuk memastikan kualiti menyemai, di kawasan yang besar sebelum ditanam, kita mesti mematuhi juruterbang 20 meter, memerhati kerja-kerja dalam mesin sowing. Sila kakitangan pertanian, petani tempatan dan konsultasi ujian lain, disahkan sejajar dengan keperluan agronomi tempatan, dan kemudian keluasan tanaman yang besar.

memberi perhatian kepada garis lurus yang seragam pekerja pertanian 6, memilih untuk berjalan kaki laluan, haruslah memastikan bahawa penambahan dan mekanikal agar memudahkan penanaman perlu memberi perhatian kepada seragam lurus barisan ke hadapan, tidak boleh dengan cepat atau perlahan-lahan atau berhenti, maka seperti enggan memainkan semula, menyemai; Menyemai dalam mesin sowing dijangka dijalankan semasa perjalanan, dan mesin sowing harus ditarik balik apabila retrogressed atau berpaling.

7, yang mula-mula menyemai tanah pertama di seluruh tanah, jadi tidak untuk curl tanah, mengakibatkan cetek menyemai cetek.

8, sering diperhatikan semasa menyemai sering diperhatikan peranti biji, kulit, mata dan penghantaran kerja-kerja keadaan seperti kejadian tersumbat, tanah liat, knit rumput, benih perlindungan lax, segera dihalang. Laras, membaiki, melincirkan atau membersihkan mengait dalam dan kerja-kerja lain, mestilah dijalankan selepas tempat letak kereta.

9, untuk melindungi enjin menyemai kerja Mesin, giliran yang dengan tegas dilarang kembali atau tajam, menyemai mesin atau pendaratan sepatutnya lambat untuk mengelakkan kerosakan pada bahagian-bahagian.

10, memberi perhatian kepada kotak benih apabila peti biji-biji benih hendaklah tidak kurang daripada jumlah Peti benih 1/5; pengangkutan atau pemindahan tanah, kotak benih tidak akan dimuatkan dengan benih, tetapi tidak dapat memasang lain-lain objek berat.