Menyemai kestabilan, menyemai yang sama, walaupun dari saiz zarah

- Sep 11, 2017-

Pemilik ladang segi empat tepat telah menjadi pasaran arus perdana

Pemilik ladang segi empat tepat dengan pasaran untuk menggalakkan dan membangunkan jenis penanam di segi empat tepat telah menjadi cukup banyak, segi empat tepat Earl bukan sahaja diganti penternakan lama asal adalah perkara yang paling penting adalah bahawa ia mempunyai kesan taburan seragam. Jangan bimbang tentang penanaman tanaman mereka sendiri tidak sekata supaya kesan tanaman petani miskin mempengaruhi musim menuai.

Seeder segi empat tepat dalam membuat benih sprinkled diagihkan sama rata pada plot tanaman ini. Model yang biasa digunakan adalah spreaders emparan, yang terdiri daripada biji kotak dan roda menyemai. Benih yang dibawa dari kotak benih ke roda sowing dan legenda di bawah tindakan emparan. Siaran 8 hingga 12 meter. Boleh juga dapat menyemai serbuk atau baja butiran dan limau dan bahan-bahan lain, menyemai peranti boleh juga dipasang pada pesawat pertanian untuk digunakan.

 

1. pertanian keperluan teknikal: menyemai, menurut keperluan menyemai yang tepat pada masanya, menyemai kedalaman, terikan, jarak dan lain-lain petunjuk, menyemai kestabilan, menyemai saiz zarah yang sama dan seragam.

2. prestasi keperluan Earl segi empat tepat: pembenihan selaras dengan peruntukan-peruntukan pengagihan benih adalah seragam, benih yang menyemai dalam lapisan tanah basah dan dilitupi dengan tanah basah, menyemai yang sama, kadar kerosakan benih adalah rendah; di dalam mesin sowing juga memerlukan talian Penjarakan, bilangan benih pada mesin atas permintaan yang sama juga memerlukan jumlah biji setiap lubang yang sama, biji-biji lubang tidak terlalu berselerak; untuk seorang pemilik ladang segi empat tepat precision tunggal, memerlukan setiap biji dan benih yang berhampiran dengan jarak yang sama.

Cara yang betul menjaga seeder segi empat tepat yang boleh digunakan untuk jangka masa yang panjang

Selepas penggunaan penanam di segi empat tepat untuk memberi perhatian kepada pemuliharaan kerja perlu disimpan dalam satu cucian dan pengudaraan gudang atau bangsal, untuk mengelakkan storan terbuka. Patut disimpan di rak sokongan tidak perlu akan secara langsung dan tanah orang hubungan untuk mengelakkan kesan penggunaan seterusnya lembapan. Melakukan kerja penyelenggaraan harian Earl segi empat tepat boleh meningkatkan hayatnya Perkhidmatan.

Pemilik ladang segi empat tepat dalam simpanan jangka panjang pada musim berikutnya sebelum bermulanya menyemai, perlu dilaksanakan awal penyelenggaraan Mesin dalam keadaan baik teknologi. Membersihkan bahagian-bahagian kerja tanah dan membersihkan mereka dengan mentega atau sisa minyak untuk mengelakkan karat.

Kelajuan cip tunggal seeder segi empat tepat dan integrasi yang sangat tinggi dan memenuhi syarat-syarat penggunaan peranti, dan harga yang sangat baik, jadi berdasarkan segi empat tepat seeder C51 mikropengawal pembangunan pemantauan program, seeder segi empat tepat yang akar corong inokulasi yang sepadan dengan kedua-dua pihak telah dipasang satu tiub pancaran inframerah dan satu tiub penerima inframerah, alat pemancar signal dipasang pada bahagian dalaman yang menetapkan, dan peranti penerima isyarat yang dipasang pada rod tolak.

Apabila benih Earl segi empat tepat dijatuhkan oleh duckbill itu, sinar inframerah yang dikeluarkan oleh tiub pancaran inframerah disekat buat sementara waktu, dan tiub penerimaan inframerah menghantar keluar isyarat denyut disebabkan oleh penerimaan pendek dalam sinar inframerah, dan menerima isyarat melalui penerima dipasang pada rod tolak kepada bunyi loceng, mencadangkan bahawa benih yang jatuh, anda juga boleh memasang dua pasangan pelancaran - peranti penerima Earl segi empat tepat untuk memperbaiki ketepatan pemantauan.