Liu Qiangdong Seringkali Meletupkan "Kalimat Emas" Pada Majlis Pembukaan Langfang Pameran Perdagangan Dan Ekonomi

- May 28, 2018-

Liu Qiangdong Kerap Meletupkan "Kalimat Emas" di

Majlis Perasmian

Langfang Pameran Perdagangan dan Ekonomi

Di sini, di Hebei, kenaikan rasmi saya adalah kepala desa penghormatan Pingshi Stone Village di Chiping County, Provinsi Hebei, China, "kata Liu Qiangdong, yang juga memiliki identitas penting. Pada asalnya pada 28 November tahun lepas, Liu Qiangdong telah diupah sebagai "pengarah kampung terkenal" Kampung Pingshi di Chiping County untuk memacu semua penduduk keluar dari kemiskinan.

blob.png

"Liu Cunzhuan" memulakan ucapannya di Kampung Batu Pingxiang. Menurutnya, terdapat 234 isi rumah di Pingshi Stone Village, dengan sejumlah besar isi rumah miskin. Terdapat banyak pokok walnut liar yang telah terbentuk di kawasan pergunungan selama beratus-ratus tahun. Pada masa lalu, penduduk kampung pergi mendaki setiap tahun. Belakang, satu paun pecan liar dijual hanya 8 yuan, menyebabkan banyak pembaziran sumber, dan sekarang, walnut yang dimakan oleh penduduk kampung diangkut oleh dron dan kini boleh dijual dengan harga 36 yuan satu paun. "Ini adalah contoh mikroskopik yang sangat mudah." Liu Qiangdong berkata, "Kami juga mempunyai projek" ayam berlari "di Wuyi County, Wilayah Hebei. Tahun lalu, lebih daripada 1,000 isi rumah miskin di Wuyi County melarikan diri dari kemiskinan!"

"Kami juga mempunyai banyak pelaburan di Langfang. Projek pertama telah selesai. Dari permulaan pembinaan hingga selesai operasi, kami hanya menggunakan tempoh 10 bulan yang singkat. "Liu Qiangdong berkata," Ini juga telah mewujudkan pelaburan Jingdong di pelbagai rantau dan pembinaan projek. Kelajuan terpantas bermakna persekitaran perniagaan Kota Langfang dan Kerajaan Provinsi Hebei, sokongan untuk perusahaan, dan kecekapan kami dapat dikatakan kelas pertama di dunia. "

blob.png

Liu Qiangdong memperkenalkan bahawa Jingdong mengumumkan pada awal tahun lepas bahawa ia akan menggunakan empat tahun untuk menggantikan semua trak bahan api di negara ini dengan trak elektrik. Sebelum Festival Musim Bunga tahun lalu, hampir semua trak di Beijing digantikan oleh trak elektrik. Pada ucapannya, Liu Qiangdong berjanji bahawa dalam tempoh satu tahun, semua trak (JD. Timur) yang masuk Hebei harus diganti dengan trak elektrik.

"Di mana masa depan Jingdong akan datang? Di manakah ekonomi kita pergi? Saya secara peribadi percaya bahawa segala-galanya bijak. "Liu Qiangdong percaya bahawa dalam masa 10 tahun, kebanyakan orang dan kebanyakan masa akan berubah dari penciptaan tamadun material ke tamadun rohani. Ciptaan. "Hari ini kita semua manusia, mudah, mekanik, berat, berbahaya, atau semua manusia masa depan tidak sanggup melakukan kerja, akan segera menjadi robot, akan bekerja dengan kecerdasan buatan."

blob.png

"Kota Langfang, termasuk Wilayah Hebei, berdiri di landasan yang sama dengan mana-mana bandar di dunia dan di mana-mana rantau lain. Selagi kita merebut gelombang ekonomi baru ini, saya yakin bahawa Langfang City dan Wilayah Hebei boleh terbang. Lebih tinggi, lebih jauh terbang. "Pada akhir ucapannya, Liu Qiangdong menghantar mesej kepada pembangunan Hebei.