Adakah Ia Benar-benar Sesuai Untuk Meningkatkan Bunga-bunga Dalam Pek Self-priming?

- Jul 25, 2018-

Adakah Ia Benar-benar Sesuai Untuk Meningkatkan Bunga di Pasu Self-priming?

Pada masa kini, lembangan diperkenalkan di pasaran. Ia adalah sejenis lembangan. Baskom mempunyai lembangan kecil. Terdapat lubang di bahagian bawah lembangan kecil. Benang kapas tebal ditambah. Air ditambah ke lembangan bawah. Benang kapas menyerap air untuk penyerapan tanah. Ini penyesuaian diri Adakah sangat baik untuk menaikkan bunga di dalam periuk yang malas? Ia adalah pilihan terbaik untuk tumbuhan pasu kecil.

Reka bentuk ini berdasarkan prinsip hydroponics. Saya sendiri tidak mencadangkan hidroponik tumbuhan. Mengapa?

BK-8078, BK-J秸秆+M.jpg

Pertumbuhan akar tumbuhan adalah yang terbaik di dalam tanah dan dalam persekitaran yang gelap. Nutrisi yang diperlukan untuk pertumbuhan tumbuhan diserap dari tanah dengan akar, yang mengandungi banyak perkara yang diperlukan untuk pertumbuhan tumbuhan. Titik yang paling penting ialah akar tumbuh-tumbuhan perlu disedut. Dengan periuk seperti ini, benang kapas telah menyerap air, dan tanah tetap dalam keadaan siltation. Udara di dalam tanah akan ditolak dan tidak akan diisi semula untuk masa yang lama. Ia akan menyebabkan kekurangan oksigen dalam akar dan menyebabkan kerosakan. Selepas akar busuk, ia akan menjejaskan penyerapan air. Untuk apa-apa jangka masa lingkaran ganas, bunga-bunga itu akan mati. Di samping itu, jika tanah bunga yang anda gunakan tidak mengandungi bahan pembusukan, bakteria akan dilahirkan dalam proses air, dan kerosakan pada akarnya juga dapat dibayangkan.

BK-8052,  BK-J407U.JPG

Penanaman bunga yang paling dahsyat, dan yang paling sukar untuk disembuhkan ialah luka akar tumbuhan. Ia busuk dari bawah ke bawah dan tidak dapat ditemui pada waktunya. Apabila ia ditemui, ia dikesali untuk membetulkannya.


Pada masa ini, sesetengah orang akan mengatakan bahawa lobak hijau hidroponik, rumput wang tembaga hidroponik tidak boleh mati, tentu saja, untuk tumbuhan ini yang seperti lembap yang besar, hidroponik boleh, penyelesaian nutrien hidroponik adalah bekalan tepat pada masanya, ia tidak akan mati, tetapi ada Sedikit yang kamu tahu? Anda menggunakan dua radishes hijau dengan akar yang baik pada masa yang sama, satu untuk hydroponics, satu untuk budaya tanah, dan anda melihat yang panjang, yang panjang. Adakah itu jelas. Anda boleh cuba sendiri. Terutama gemuk, penjual dalam talian sangat menyarankan kaedah ini untuk meningkatkan lebih banyak daging, kaedah ini tidak dianjurkan, daging itu sendiri tidak menyukai air, menggunakan lembangan ini untuk menanam, hanya akan mempercepat kematian daging. Saya percaya bahawa di rumah, tumbuhan hidroponik, perkadaran penyelesaian nutrien yang ditambah benar-benar tidak banyak mengenali.


Satu lagi keadaan ialah bunga takut kekurangan air, padding lembangan di dasar lembangan, atau menggunakan dulang besar yang penuh dengan air, supaya bunga sentiasa direndam dalam lembangan, sama juga benar. Saya tidak mengesyorkan semua orang.


Kerana saya telah memilih untuk menaikkan bunga, saya harus pergi ke hati saya, dan saya mempunyai periuk malas, malas. Adakah ia benar-benar menarik? Proses menaikkan bunga adalah untuk air dan menyuburkan, untuk melihat proses bunga, jika anda ingin meninggalkan dua langkah pertama, saya cadangkan anda membeli jenis bunga buatan tiruan, anda boleh melihat bunga sepanjang tahun, dan anda tidak perlu mengurusnya.