Bagaimana Menggunakan Bunga Berwarna Besar yang Menakjubkan Untuk Menghiasi Pemandangan Musim Semi Di Taman?

- Apr 12, 2018-

Cara menggunakan bunga berwarna-warni yang mempesonakan untuk menghiasi

adegan musim bunga di taman?

Dari sudut pandangan susun atur landskap dan kadar perjalanan pelancong, musim bunga yang saya ceritakan adalah masa terbaik untuk Festival Spring dari awal bulan Mac hingga awal bulan Jun. Hemisfera Utara Satu tahun terbaik musim lanskap. Tumbuhan semulajadi akan menggunakan musim bunga yang hangat dan lembab untuk membiak dalam bentuk berbunga, jadi perasaan pada musim bunga untuk semua orang adalah adegan megah bunga musim bunga yang mekar! Sebagai sebahagian daripada landskap tiruan, landskap taman berasal dari alam tetapi lebih tinggi daripada alam semula jadi. Ini yang disebut "kemuliaan" hanya memenuhi keperluan visual estetik orang. Oleh itu, artikel "laut bunga" merujuk kepada pembinaan semula buatan. , untuk memenuhi keperluan produk tontonan.

       Persekitaran semula jadi dan iklim tempatan tidak sama di kawasan di mana "satu pihak untuk pemuliharaan air dan tanah adalah berbeza". Ambil tamadun Timur dan Barat sebagai contoh. Timur (yang mungkin merujuk secara khusus ke Wilayah Besar China) mempunyai sejarah dan budaya yang panjang, dan budaya pertanian intensif tradisional mempengaruhi tanah yang didiami. Beribu-ribu tahun penanaman berterusan, terdapat kesedaran yang cukup untuk transformasi tumbuhan (boleh menggunakan sifat tumbuhan alam untuk kegunaan saya, seperti diet, rawatan perubatan, kehidupan, dll.), Tamadun Barat yang lebih menonjol adalah pembinaan tamadun perindustrian, jadi Ini juga menyebabkan perbezaan dalam perkara yang dikenal pasti di rantau yang berbeza, dan standard estetik untuk merawat landskap dan laut tidak sama. Sebagai contoh, Eropah dan Amerika Syarikat mempunyai pemahaman mengenai Huahai yang lebih menumpukan pada kelelahannya dan lebih banyak tentang kedekatannya dengan alam, tanpa terlalu banyak tenaga kerja manual. Pengubahsuaian gangguan, jadi di Amerika Syarikat di kedua-dua belah jalan raya atau taman semula jadi negara adalah bunga liar semulajadi dan landskap laut. Sudah tentu tidak akan pergi ke China untuk melakukan bunga seperti ini (jika anda tidak peduli dengan beberapa bulan, dianggarkan bahawa rumpai lebih tinggi daripada ketinggian anda), jadi bunga yang kita lihat di China lebih intensif. Laut bunga.

Mana-mana perkembangan industri mempunyai model didorong perniagaan yang baik. Lagipun, Huahai tidak menguntungkan hanyalah satu kilat di kuali. Apakah model keuntungan Huahai? Pada masa ini, Huahai telah meneroka tiga model perniagaan utama: drama, sains popular dan sisa lanskap. Permainan ini merupakan model pembangunan yang mengambil landskap bunga sebagai ciri alam sekitar dan Huatian Amusement sebagai tema utama. Seperti Lavender Manor, Chicago Sakura Park, Sakura Park, dan sebagainya; pelancongan jenis sains yang popular: bidang pelancongan sains dan teknologi, ciri-ciri empat musim bunga, penyelidikan, model pembangunan yang diterajui sains, seperti British Hill Park, Eden, Taman Botani Shanghai Chenshan yang terkenal, dan sebagainya; Jenis rekreasi landskap: Model pembangunan yang diketuai oleh ekonomi mencari bunga dan dipimpin oleh perayaan-perayaan khas, seperti Butchart Garden di Kanada dan Juyuan Garden di Beijing. Di atas adalah tiga model keuntungan utama Huahai. Dengan perkembangan mendalam Huahai, banyak model keuntungan baru telah muncul di banyak taman landskap ekologi di China, seperti perjalanan penyelidikan, pendidikan jualan DIY, fotografi perkahwinan, dan lain-lain. Model keuntungan Huahai lebih maju dalam model hibrid.

Huahai, seperti namanya, terdiri daripada organ-organ kelamin angiosperma-bunga (bunga) alam, dan ia mempunyai landskap tumbuhan yang besar-besaran. Oleh itu, rasa luas laut bunga lebih meyakinkan, dan kerana ruang yang terhad, penerokaan Huahai adalah terhad. Untuk masa ini, berikut adalah ringkasan pengklasifikasian saya dari laut bunga. Ini adalah bunga yang terdiri daripada gabungan dari laut dan tumbuhan berbulu bunga yang terdiri daripada gabungan bunga dan tumbuhan laut dan tumbuhan dwitahunan. Laut bunga, bunga laut atau tumbuhan setengah kayu, laut bunga dan tanaman merambat, laut bunga gabungan tumbuhan, dan gabungan tumbuhan lain. Foto-foto itu semua kelihatan pada musim bunga. Tera air dari "J. Rick Zhan" tera air adalah hak cipta oleh penulis.)

1. Gabungan herba segar dan segar

Pelbagai bunga dan laut kaya, berwarna-warni, dan terdapat bunga dan musim untuk dinikmati, dan gabungan bunga berubah setiap musim dapat membuat ciri-ciri landskap baru secara berterusan. Kunci pemilihan teknologi adalah seperti berikut: Pertama, pereka perlu mengetahui jenis dan warna bunga pada musim yang berbeza. Bentuk manifestasi biologi seperti ketinggian dan ketinggian; kedua, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada pencocokan warna yang munasabah. Laut dan lautan yang lebih kecil biasanya boleh menggunakan warna yang sama atau siri warna yang sama dan siri warna pelengkap; yang lebih besar boleh menggunakan siri warna dan kolokasi, dan tumbuhan bersebelahan biasanya akan menggunakan warna dengan perbezaan warna yang besar.

2. Laut bunga yang dibentuk oleh tumbuhan bulbous

Selain mengenali tabiat pertumbuhan dan kombinasi warna pelbagai spesies, pilihan pertama adalah untuk menguasai ciri-ciri hiasan utama dan masa tontonan terbaik setiap spesies, dan dapat menggunakan bentuk daun berbentuk daun dan postur tanaman dengan satu perlawanan yang munasabah, menggunakan ciri-ciri mentol Secara alternatif, baka (dan hormon juga boleh digunakan) melanjutkan tempoh tontonan sebanyak mungkin untuk menunjukkan perubahan pada musim, atau menonjolkan kesan landskap musim, dan memperkuatkan kandungan tematik kawasan itu.

3, gabungan tumbuhan saka dan bunga laut

Ini jenis bunga laut adalah bentuk bunga dan laut yang paling tradisional. Terdapat banyak jenis bahan tumbuhan, warna-warna yang kaya, dan penanaman yang sederhana (walaupun ia merupakan tumbuhan saka yang biasa tetapi lanskap biasanya digunakan hanya untuk satu atau dua tahun tumbuh-tumbuhan herba), ia mempunyai bermusim yang lebih jelas. Dan kesan kumpulan semula jadi. Spesiesnya adalah abadi, penyelenggaraan dan pengurusan adalah mudah, tetapi kebanyakan musim sejuk adalah lembab, jadi peruntukan harus memberi perhatian kepada campuran rasional jenis konvensional, dan untuk memberi perhatian lebih kepada penyelenggaraan harian dan pemuliharaan dorman, pemangkasan, persenyawaan dalam rangka untuk memberi manfaat kepada percambahan tahun yang akan datang untuk mengekalkan kestabilan jangka panjang masyarakat Laut bunga.

4, bunga Joe, semak bunga (tumbuhan berkayu) bunga laut

Laut bunga sedemikian umumnya ditunjukkan oleh tumbuh-tumbuhan berkayu seperti pelbagai pokok renek dan bunga arbore. Ia terutamanya menggunakan sikap dan warna tumbuhan untuk menunjukkan perubahan bermusim yang berbeza. Teknologi utama yang sepadan harus memberi perhatian kepada tabiat pertumbuhan tumbuhan dan keadaan persekitaran mereka untuk pertumbuhan. Seperti cahaya, suhu, tanah, dan lain-lain: tumbuhan bersebelahan harus memilih perbezaan yang lebih besar dalam bentuk postur, bentuk daun dan warna; dan harus mempertimbangkan kadar pertumbuhan dan kekuatan antara tumbuhan yang berbeza, telah mencapai pelbagai tumbuhan bersama simbiotik Rong.

Gabungan arbors bunga dan semak bunga lebih subversif, dan ia lebih baik daripada tumbuh-tumbuhan herba dari segi kos dan teknik pemuliharaan. Ia adalah satu proses pencetakan satu kali yang menggabungkan penggunaan tumbuhan bersilang dan berkayu. Laut bunga lebih menyerupai hujan.

5, gabungan bunga anggur

Gabungan anggur dan bunga laut telah banyak dipuji oleh pasaran dalam beberapa tahun kebelakangan ini, jadi saya meletakkan kategori ini ke dalam kategori berasingan. Antaranya, wakil-wakil anggur dan wisteria sungai dan tasik tidak digoncang. Saya menulis banyak mengenainya. Rakan-rakan yang berminat dengan artikel maklumat teknikal mawar dan wisteria boleh melihat di halaman utama, jadi saya tidak akan mengulanginya di sini.

6, Gabungan tumbuhan dari laut bunga

Laut bunga jenis ini terdiri daripada dua atau tiga jenis tumbuhan atau lebih banyak jenis spesies tumbuhan. Bahan-bahan berkayu konvensional biasanya digunakan sebagai rangka, digabungkan dengan bunga-bunga tua, bunga tahun pertama dan tahun kedua, dengan mengambil kira pelbagai bunga bunga, untuk mencapai tujuan kedua-dua musim hiasan kesan. Gabungan ini kaya dengan bentuk dan digunakan secara meluas. Variasi ini boleh dipilih dari pelbagai jenis bahan yang disebut di atas untuk membentuk komuniti tumbuhan kecil. Ia lebih sesuai digunakan untuk margin hutan, pusat rumput, asas dinding bangunan, dan sebagainya. Kunci konfigurasi adalah untuk menyerlahkan perkara-perkara penting dan memahami nota-nota penting untuk mengelakkan kekacauan berlebihan yang disebabkan oleh jenis yang berlebihan. Pada masa yang sama perlu memberi perhatian kepada kolokasi yang munasabah, untuk mempertahankan tontonan landskap yang berterusan dalam setiap musim.

7. Laut tumbuhan lain digabungkan

Jenis Huahai yang tidak diringkaskan di atas akan secara kolektif dirujuk sebagai Huahai yang lain. Biasanya digunakan dalam jenis bunga laut liar ini adalah bunga liar hiasan (contohnya, kampung halaman saya musim kering pantai Jiujiang Poyang akan tumbuh besar-besaran gardenia merah), tanaman ekonomi (seperti rapeseed, empat tapak rapeseed utama di negara ini, Kampung Air Xinghua di Wilayah Jiangsu, landskap Luoping Karst di Yunnan, kampung kuno di Huizhou dan Qinghai Lake di dataran tinggi), dan sayur-sayuran juga boleh digunakan untuk mekar bunga (sayur-sayuran yang meruncing umum untuk tumbuh-tumbuhan Di kemudian hari, sebilangan besar bunga seperti rogol, kembang kol, lobak, dan sebagainya, boleh diekstrak. Dalam persekitaran tertentu, melalui pertumbuhan semulajadi, komuniti bunga liar dan pedesaan dibentuk, dan tanaman ekonomi satu dan dua tahun dengan keupayaan penyiaran sendiri dan rintangan kuat, seperti rapeseed, kembang kol, bunga matahari yang boleh dimakan, dan sebagainya, juga boleh digunakan. Tabiat spesies ini harus konsisten dengan keadaan persekitaran, seperti cahaya, suhu, kelembapan, dan sebagainya. menjimatkan kos dan mempunyai penyelenggaraan dan pengurusan yang luas.