Bagaimana Mengekalkan Taman Cantik Di Suku Pertama?

- Apr 12, 2018-

Bagaimana untuk mengekalkan taman yang indah pada suku pertama?

                                                 

 

Taman empat musim yang indah tidak dapat dipisahkan dari penjagaan. Dengan perkembangan pesat teknologi maklumat, banyak majalah media atau kafe Internet telah berkongsi beberapa foto tumbuhan landskap indah dari media untuk mencapai matlamat mereka sendiri. Foto landskap yang indah ini mendorong saya untuk membaca dan kemudian mereka tidak dapat membantu tetapi ke hadapan. Bagaimana landskap dibuat? Mana-mana landskap yang mulia tidak dapat dipisahkan dari penciptaan dan penyelenggaraan sekumpulan tukang kebun yang tidak jelas di belakangnya. Ia adalah musim bunga, musim panas, musim gugur dan musim sejuk sepanjang tahun, sama ada panas atau berangin dan hujan. !

Ramai rakan telah bertanya beberapa soalan mengenai pemuliharaan tumbuh-tumbuhan landskap melalui saluran yang berbeza. Saya telah berulang kali mencadangkan bahawa sebarang soalan tidak jelas kepada saya dalam beberapa perkataan, kerana masalah tertentu hanya sebahagian dari sistem, jadi saya selalu menulis artikel. Setiap orang menyampaikan mesej sedemikian, iaitu, untuk membawa orang bersama untuk membentangkan corak pemikiran secara keseluruhan dan logik. Melalui aspek tertentu masalah, keseluruhan sistem akan dilihat. Oleh itu, kali ini saya juga akan menjawab satu set lengkap sistem mengenai isu pemuliharaan. Untuk memahami isu pemuliharaan tanaman lanskap di taman, saya akan menggunakan 174 gambar dalam artikel ini (174 gambar diambil dari seratus ribu gambar saya dalam satu hari). Setiap bahagian mempunyai makna dan kewujudannya. Nilai, saya berharap dapat membawa anda beberapa rujukan dan nilai rujukan (terima kasih kepada rakan saya kerana memberikan saya beberapa maklumat, termasuk hak cipta imej "J. Rick Zhan" untuk penulis.)!

Ramai kawan memberitahu saya bahawa artikel saya ditulis terlalu panjang, dan ia mengambil lebih daripada dua ribu perkataan dan beratus-ratus gambar pada suatu masa. Sebenarnya, saya tidak dapat menjelaskannya. Ia akan mengambil masa tiga atau empat hari untuk dibelanjakan. Selepas itu, saya akan berusaha sebaik mungkin untuk mengurangkan panjang artikel. Belum lagi saya masih menghantar artikel "melecehkan" anda setengah bulan yang lalu, jadi saya meminta anda memahami dan memahami antara satu sama lain.

1. Januari dan Februari

Bulan Kandungan penyelenggaraan Titik penyelenggaraan Tujuan
Januari dan Februari Pemangkasan Cawangan mati, cawangan-cawangan berpenyakit, cawangan-cawangan yang lemah dipotong Buat penanam lebih kuat
Penyelenggaraan sokongan Melaraskan cawangan yang cenderung Elakkan masalah tersembunyi dari strom
Pembasmian Scrape serangga pada batang Kawalan serangga
Pemuliharaan Hijau Keluarkan rumput dan bersihkan sampah Pastikan tanah bersih
Pengganti bunga Bunga bermusim tumbuhan Meningkatkan kesan landskap


2. Mac

Bulan Kandungan penyelenggaraan Titik penyelenggaraan Tujuan
Mac Menanam Tanam untuk tumbuhan mati Meningkatkan kadar survival dan meningkatkan hasil estetik
Baja melonggarkan Memohon superphosphate ke tanah batu merah, amonium bikarbonat digabungkan dengan tanah longgar Promosikan awal, anak benih yang kuat, meletakkan penyatuan tanah
Pembasmian Kawalan belalang Menggalakkan pertumbuhan yang sihat
Penanaman benih bunga Sediakan medan bunga musim panas terlebih dahulu Tambah titik sence