Bagaimanakah Flowerpots kecil melahirkan Succulents indah?

- Jul 26, 2018-

Bagaimanakah Flowerpots kecil melahirkan Succulents indah?

Dalam penyelenggaraan succulents, kadang-kadang Jangan bimbang tentang tumbuh-tumbuhan anda lazat yang berubah-ubah. Periuk kecil juga boleh meningkatkan besar ketulan daging. Mengapa anda katakan ini? Kerana apabila kita meletakkan daging pada periuk besar, walaupun ruang yang telah menjadi lebih besar, menyiram itu telah menjadi satu masalah. Ruang yang besar, dan air yang perlu dicurahkan lebih daripada air di lembangan kecil. Jika anda masih tidak mampu menguasai permintaan air loji lazat, ia adalah mudah untuk mengumpul lebihan air dalam tanah tembikar. Sebaik sahaja lazat memerlukan air kurang, pengumpulan air jangka panjang boleh menyebabkan akar berserabut.


Titik yang utama dalam meningkatkan periuk kecil adalah bahawa ia adalah lebih mudah untuk memahami irama menyiram dan menyiram. Bukan sahaja itu, kebanyakan kawan-kawan bunga belum dibayar banyak menumpukan perhatian kepada jumlah daging, tetapi mereka adalah lebih prihatin tentang betapa baik daging itu, tidak baik. Daging bernilai hiasan yang sangat indah dari segi warna dan bentuk.


Di sini kita perlu tahu dua mata lebih awal, jumlah air dan kekerapan menyiram. Ia adalah mudah untuk mencampurkan kedua-dua mata menjadi konsep. Amaun menyiram adalah jumlah menyiram setiap masa, dan kekerapan menyiram adalah bilangan menyiram. Air sekali sehari atau seminggu. Menyiram adalah satu perkara yang sangat rumit. Banyak faktor berikut akan mempengaruhi dalam menyiram: saiz dan jenis-jenis tumbuhan, iklim tempatan, yang musim di musim bunga, musim panas, musim luruh dan musim sejuk, nisbah tanah, bahan serta saiz bunga, dan keadaan peredaran udara. Mengetepikan faktor-faktor kompleks, seperti tanah, menyusun sebahagian daripada perkara-perkara paling asas, hampir sama menyiram mereka dengan cara biasa, dan menunggu untuk lebih kefahaman dan penghalusan tumbuh-tumbuhan.


Succulents dewasa boleh digunakan dalam pendekatan "Pas tunggal, lama sepanjang". Tuangkan air ke dalam periuk atau Tuang 2/3 air di dalam periuk, seminggu sekali. Akar tumbuh-tumbuhan dewasa akan kukuh, dan daun baru atau pemulihan Negeri perlu menyerap air, jadi jumlah air yang akan dinaikkan, tetapi pada masa yang sama, ia boleh tidak menjadi air, yang begitu mudah menyebabkan merendam dan reput. Benih biasanya menggunakan kaedah menyiram "sejumlah kecil kerap". Menyiram sekali sehari, setiap kali, biarkan permukaan tanah lembap, kerana akar benih jarang digunakan, terlalu banyak air tidak akan diserap, tetapi ia adalah mudah untuk menternak bakteria atau rendam akar menyebabkan reput.


Jika ia adalah pada musim panas, masa menyiram adalah lebih baik pada waktu pagi, musim sejuk harus dilakukan pada sebelah petang semasa cuaca baik dan musim bunga dan musim luruh boleh air. Di bawah keadaan biasa, tuangkan air dari atas, menyiram mesti dicurahkan, jadi anda perlu kerap melonggarkan tanah, supaya tanah potting dengan mudah boleh menyerap air yang cukup. Bagi penanaman musim sejuk dan tumbuh-tumbuhan yang pertengahan, tanah hendaklah disimpan lembap tanpa air, dan disiram untuk Kering, air tidak atau terlalu kering.


Daun berkedut atau adalah lembab. Pada dasarnya, mereka akan mendapatkan semula keesokan harinya selepas menyiram. Pada hari ketiga memperlahankan, mereka akan pulih. Walau bagaimanapun, kadang-kadang daun akan berkedut dan lembut, dan mereka tidak semestinya kekurangan air. Masa menyiram dan keadaan cuaca semalam telah diadili. Kelaziman, jika ia berada dalam ketiadaan air, air akan dapat air waktu malam dan daun akan menjadi penuh keesokan harinya.


Jumlah watering can tidak akan tepu. Keperluan ini adalah untuk membolehkan tumbuh-tumbuhan yang minum separuh penuh pada satu masa, dan pengambilan air yang seharusnya kurang padat sedikit berbanding pengambilan. Dengan cara ini, selain memaksa pertumbuhan akar kapilari loji, kepekatan gula dalam tumbuh-tumbuhan boleh ditingkatkan. Pembangunan kapilari akar boleh tumbuh-tumbuhan lebih sihat, dan pengumpulan nutrien membolehkan pertumbuhan pembiakan akan tercapai. Tumbuh-tumbuhan akan menambahkan berat badan, menjadi lebih pendek, dan mempunyai ciri-ciri yang menonjol. ЕJika seterusnya, mengelupas, dan tempoh berbunga juga mempunyai cukup kekuatan fizikal untuk berurusan dengan.