Ikut penggunaan betul spesifikasi

- Sep 11, 2017-

Dulang plastik perlu memberi perhatian kepada perkara-perkara berikut:

1. perlu ringan diletakkan dulang plastik, untuk mengelakkan mendarat apabila memaksa yang tidak sekata, merosakkan.

2. letakkan barangan, seharusnya diletakkan sekata, untuk mengelakkan mengangkat pergerakan, berlakunya sampingan yang bengkok.

3. apabila mengendalikan peralatan, mempertimbangkan sama ada saiz kargo adalah sesuai bagi kegunaan pada dulang plastik ini, untuk mengelakkan saiz tidak sesuai, menanggung dulang plastik.

4. apabila stacking, menggunakan beban bawah dulang. , Penggunaan plastik palet yang betul yang patut dilakukan pada dulang plastik dengan pembungkusan yang sesuai dan pembalut, mudah mekanikal dan pemuatan, untuk memuatkan dan memunggah, pengangkutan dan penyimpanan keperluan. Untuk membuat dulang plastik panjang dan selamat untuk digunakan, adalah wajar untuk menggunakan dulang plastik dengan betul seperti berikut:

1. plastik dulang perlu dilindungi dari pendedahan cahaya matahari, jadi tidak menyebabkan penuaan, memendekkan hayat perkhidmatan.

2. Jangan buang barang-barang dari ketinggian dalam dulang plastik. Munasabah untuk menentukan cara barangan di stacking dulang. Barang-barang yang diletakkan dengan sekata, tumpuan stacking, sipi stacking. Dulang yang membawa berat hendaklah diletakkan pada permukaan rata atau permukaan objek.

3. Jangan menjatuhkan dulang plastik dari ketinggian, untuk mengelakkan perlanggaran yang disebabkan oleh keganasan dulang yang pecah, retak.

4. forklift atau operasi manual kenderaan hidraulik, garpu sejauh yang mungkin untuk bahagian luar garpu dulang dengan berjalan kaki, fork duri harus semua diperluas ke dalam dulang, dulang boleh ditarik balik selepas kelancaran menukar sudut. Garpu tidak boleh memukul bahagian dulang untuk mengelak daripada menyebabkan dulang untuk pecah dan retak.

5. rak pada dulang, anda mesti menggunakan dulang jenis rak, keupayaan galas bergantung kepada struktur sedia ada, adalah dilarang sama sekali memuat.