Kemahiran Pengaturan Bunga

- Apr 06, 2018-

Kemahiran Pengaturan Bunga

 

Orang-orang yang suka memegang rumah bunga pasti akan datang dengan idea menggunakan bunga sebagai perhiasan, tetapi ia bukan hanya soal pilihan. Teknik penyusun bunga pasu sangat khusus.

blob.png

1. Kaedah mengikat kumpulan: Sesetengah bunga liar dan bunga cerah dan menarik, tetapi bunga sangat kecil. Satu atau dua cabang bunga tidak mewakili Amerika Syarikat. Keputusan yang baik sering tertumpu sebelum mereka dapat diturunkan. Oleh itu, dalam susunan bunga, bunga-bunga itu boleh dipasangkan dan diikat dengan tali atau tali logam dan kemudian dimasukkan.


2. Kaedah soket bunga: Saiz soket bunga adalah terhad, dan kadang-kadang ia tidak mencukupi untuk membuat susunan bunga yang besar. Untuk pelbagai perkiraan bunga, beberapa bunga boleh disatukan dan dipaku bersama dengan beberapa ranting.

blob.png

3. Cara pasang bunga terbalik: Dalam penggunaan susunan bunga berkayu, tidak dapat dielakkan untuk menemui cawangan berbunga, lampu soket bunga, menyebabkan fenomena penginapan. Pada ketika ini, soket bunga boleh terbalik di sisi soket bunga untuk meningkatkan berat badan.


4. Kaedah pelarut Wire: Untuk menyokong beberapa cawangan berbunga dan mengatasi kecacatan dalam bentuk bunga, bunga dapat diputar dan melengkung. Kawat logam dengan kekerasan yang cukup untuk membengkokkan cawangan dibalut cawangan terikat dan dibengkokkan mengikut konsepnya sendiri. Walau bagaimanapun, wayar logam tidak boleh terlalu tebal dan tidak boleh menjejaskan kesan hiasan susunan bunga. Jika perlu, anda boleh membungkus wayar dengan lapisan tisu hijau atau memohon cat hijau. Dengan cara ini, kelengkungan cawangan bunga boleh diubah dengan bebas dan ia boleh dilakukan secara bebas. Kaedah ini digunakan untuk merawat bunga lembut.


5. kawat melalui kaedah jantung: beberapa pusat tangkai bunga kosong, seperti calendula, bunga saderi dan gerberas, dan lain-lain, anda boleh memilih ketebalan wayar sederhana, masukkan dari incision, anda juga boleh dari stamen Pusat adalah dimasukkan. Kaedah ini tidak akan menjejaskan penampilan cawangan berbunga, tetapi juga boleh membuat cawangan bunga membengkok dengan bebas, tetapi cawangan berbunga bukan berongga seperti carnation, chrysanthemum, dan sebagainya, tidak boleh digunakan kaedah ini. Semasa proses mengalir melalui dawai, jika sukar untuk melewati tempoh cawangan berbunga di atas dan dekat berbunga, ia harus berdasarkan maklumat terperinci, atau mungkin sesuai untuk menghentikannya dari penetrasi sepenuhnya cawangan berbunga, atau melalui jabatan yang melewati dan mengelilingi jabatan.

blob.png

6. Inlaying kaedah pemodelan baji: Untuk bunga berkayu keras kasar, untuk mencapai kelengkungan semula jadi kecantikan, tanpa mendedahkan kesan buatan, kayu baji segi tiga boleh digunakan untuk memasukkan ke dalam bentuk celah cawangan. Kayu baji memerlukan penggunaan bahan tumbuhan yang sama. Ketebalan juga harus mempunyai saiz yang sama. Sekolah bunga yang dibuat dengan cara ini lembut dan menyenangkan kepada mata, tetapi umumnya sangat memalukan dan ia tidak akan menjejaskan penyerapan air oleh cawangan.


7. teknik bengkok incision: Sudut lenturan yang diperlukan untuk teknik bunga berkayu tidak besar. Gunting juga boleh digunakan untuk memotong batang secara obliquely. Kedalaman pemotongan tidak boleh melebihi 2/3 diameter batang, dan kedua-dua belah pemotongan harus dicengkeram dengan kedua tangan, perlahan-lahan membongkok cawangan. . Sekiranya ketahanan pucuk kuat, masukkan kepingan kecil ke dalam luka.


8. Kaedah daun gulung: Ada beberapa bunga seperti daun kayu putih, rumput buku, dan lain-lain, boleh mengubah bentuk asal dengan keriting. Kaedahnya adalah untuk mengambil bilah yang rata dan gunakan batang nipis untuk menggulung bilah dari hujung ke batang daun dan tarik batang nipis untuk menggosok berulang sehingga tangan dilepaskan dan bilah masih mempunyai lengkungan tertentu. Jika anda ingin menunjukkan bentuk lingkaran, anda boleh menggulung bilah secara menyerong dan ia akan menjadi lingkaran selepas membentuk.