Jangan Menanam Bunga Quilkly Apabila Anda Beli Bunga Baru

- Jun 29, 2018-

Jangan tanam bunga quilkly apabila anda membeli pot bunga baru

        Pot bunga yang baru dibeli tidak boleh digunakan dengan segera untuk berbunga. Mengapa? Kerana pot bunga tidak "dikomunikasikan" dengan tumbuhan, periuk dan tumbuhan masih dalam keadaan tidak dapat diterima, jadi jika pot bunga yang baru dibeli tidak sedikit pemprosesan tambahan digunakan untuk menanam bunga. Walaupun anda membeli puluhan bunga, ia akhirnya akan terbuang dan bunga masih akan mati. Mari kita lihat cara untuk menangani pot bunga baru sebelum kita boleh mendapatkan bunga dan pot bunga baru untuk bergaul dengan baik!

blob.png

Walaupun anda suka membeli pot bunga baru, anda ingin menanamnya dengan segera, tetapi sila klik terlebih dahulu. Mula-mula anda akan pergi ke api dengan pot bunga yang baru dibeli anda. Jangan biarkan "api "nya kuat. Ia mengambil masa yang lama untuk membakar bunga. Ia boleh diubah untuk periuk baru, tetapi pastikan anda "pergi ke api" sebelum menukar periuk.

Kenapa anda mahu "pergi ke api"? Pot bunga yang paling biasa digunakan untuk setiap isi rumah adalah periuk seramik. Pot bunga jenis ini lebih gaya, bernafas, dan juga sangat murah. Dengan sedikit wang, anda boleh mempunyai bunga yang anda suka. Rumah baru ini lebih murah, walaupun ia adalah periuk baru selama setahun.

Keberkesanan kos periuk seramik adalah merit, tetapi ia juga mempunyai kelemahan, iaitu "gas api", ia mesti "pergi ke api" sebelum ia dapat digunakan kerana ia dipecat pada suhu tinggi, pengeringan tidak mengatakan, juga Mengandungi sulfur, yang kering, dan kedua, mengandungi sulfur, jadi mudah merebut air dan tumbuhan.

Di sini kami akan mengajar anda langkah demi langkah bagaimana untuk menyalakan tembikar baru.

1. Untuk pot bunga baru, kita hanya perlu memberi makan dengan air, iaitu, rendam dalam air selama dua atau tiga hari, supaya ia dapat mengelakkan air minum dengan bunga.

2. Selepas periuk baru selesai minum, ia mesti dikeringkan untuk menanam bunga.

Perhatikan bahawa walaupun periuk baru perlu dirawat, periuk yang telah dibiarkan tidak digunakan untuk masa yang lama mesti diperlakukan sedikit juga.

blob.png

Sebab mengapa pot bunga terbiar kebanyakannya disebabkan oleh sebab tumbuhan yang digunakan untuk menanam mereka layu. Oleh itu, lebih kurang periuk akan mempunyai beberapa tanah yang tersisa, dan akan ada beberapa kuman pada mereka. Jangkitkan bunga penanaman baru supaya kehidupan bunga baru tidak panjang.

Di sini kita bercakap tentang bagaimana untuk menangani pasu yang tidak digunakan.

1. Basuh periuk terlebih dahulu, kemudian tarik ke dalam mangkuk yang mengandungi larutan kalium permanganat selama setengah hari. Selepas masa itu, periuk itu dikeluarkan dan dibersihkan, dan akhirnya ia dikeringkan.

2, penyelesaian kalium permanganat lebih sukar untuk mencari, jadi kita juga boleh menggunakan tablet kalium permanganat untuk menggantikan penyelesaian, amalan yang sama, kesannya adalah sama. Untuk loji pasu, lakukan satu lagi langkah untuk menjadikannya lebih kuat.

Jika anda menghabiskan masa yang lama, anda akan mahu menukar periuk dan tanah, yang lebih kondusif kepada ruang yang diperlukan untuk penyerapan nutrien dan pertumbuhan.

Oleh kerana bunga telah berubah dari lembangan, ambil satu lagi langkah dan membaikinya untuk menjadikannya lebih baik, yang memberi manfaat kepada pertumbuhannya. Jadi bagaimana untuk menukar periuk, memperbaiki akar tidak menyebabkan bahaya.