Biologi Cina: 11 Orang yang Mempunyai Rawatan Plasma Spesifik Bagi Pesakit Rehabilitasi

- Feb 14, 2020-

Biologi Cina:

11 orang dengan rawatan plasma tertentu untuk pesakit yang telah dipulihkan

Beijing News Express Pada petang 13 Februari, China Bio mengatakan bahawa antibodi peneutralan virus titer yang tinggi telah dikesan dalam plasma pesakit pneumonia pneumokokal yang baru pulih. Eksperimen membuktikan bahawa ia boleh membunuh coronavirus baru dengan berkesan. Rawatan 11 pesakit kritikal telah mencapai keputusan yang signifikan. "


China Biologi mendakwa bahawa selepas ujian keselamatan biologi darah yang ketat, inactivation virus, dan ujian aktiviti antiviral, ia telah berjaya menyediakan plasma bebas khusus untuk rawatan klinikal. Institut Penyelidikan Biologi Wuhan Biologi, Institut Penyelidikan Biologi Wuhan Biologi, Sinopharm Wuhan Darah Products Co., Ltd., Wuhan Hospital Orang Awam Pertama Daerah Jiangxia, Pusat Darah Wuhan, Institut Virologi Wuhan, Akademi Sains China, dan Institut Penyelidikan Makanan dan Dadah China, dalam kerjasama yang rapat, dimasukkan ke dalam rawatan klinikal pesakit kritikal.


Pada 8 Februari, menggunakan diagnosis dan rawatan rawatan diagnosis pneumonia yang terinfeksi coronavirus baru (edisi kelima) sebagai panduan, fasa pertama rawatan plasma tanpa mahkota baru bagi 3 pesakit kritikal telah dijalankan di Hospital Rakyat Pertama Jiangxia Daerah, dan sedang dirawat dengan hospital-hospital berikutnya. Lebih daripada 10 pesakit kritikal. Secara klinikal, selepas 12 hingga 24 jam rawatan, indikator keradangan utama di makmal menurun dengan ketara, perkadaran limfosit meningkat, penunjuk utama seperti tepu oksigen darah dan beban virus bertambah baik, dan tanda-tanda dan simptom klinikal meningkat dengan ketara.


"Xinguan produk plasma bebas khas adalah plasma yang disumbangkan oleh antibodi spesifik virus mahkota baru yang diberi keutamaan yang disumbangkan oleh pesakit pemulihan, diproses selepas inaktivasi virus, dan diuji terhadap virus mahkota baru meneutralkan antibodi dan pelbagai mikroorganisma patogen untuk pneumonia mahkota baru. Rawatan pesakit kritikal ".


Biologi Cina juga mengatakan bahawa pakar-pakar mengatakan bahawa dari perspektif patogenesis klinikal, kebanyakan pesakit dengan pneumonia neokoronari selepas rawatan dan pemulihan akan menghasilkan antibodi khusus terhadap neocoronavirus dalam badan, yang boleh membunuh dan membersihkan virus. Pada masa ini, di bawah premis kekurangan vaksin dan ubat-ubatan terapeutik tertentu, penggunaan produk plasma istimewa untuk merawat jangkitan neocoronavirus adalah kaedah yang paling berkesan, yang boleh mengurangkan kematian pesakit kritikal.


Menurut China Biologi, di bawah premis kekurangan vaksin dan ubat-ubatan spesifik, plasma pesakit pemulihan yang pulih dari pneumonia neokoronari adalah sumber yang paling boleh diakses untuk rawatan khusus klinikal.


Inisiatif Biologi China Baru Pemulihan pulmonari koronari Baru menyumbangkan plasma. Syarat-syarat pendermaan termasuk "Pemulihan pesakit Pneumonia Koronari Baru berusia 18-60 tahun, mengesahkan jangkitan dengan koronavirus baru, status kesihatan semasa selepas pelepasan, tiada rasa tidak selesa, dan kesediaan untuk mendermakan Plasma mereka sendiri membantu orang lain" dan banyak lagi.

Mengikut kandungan cadangan itu, alamat derma semasa berada di Rumah Derma Darah (Titik Derma Plasma untuk Pesakit Pemulihan Pneumonia Baru) (No. 234 Jiefang Road, Wuchang District, Wuhan City), dan nombor telefon bantuan derma adalah 13871360262 (Wu Xiao), 17771457302 (Mao Min), 13886033659 (Mei Yu).


Pada malam 13 Februari, seorang wartawan dari Beijing News memanggil hubungan derma di atas. Kakitangan memberitahu wartawan bahawa rumah derma darah telah dibina dan boleh disumbangkan secara rasmi esok. Sekarang telefonnya juga dihidupkan 24 jam sehari. Hubungi pelantikan untuk menderma darah.


Menurut data semasa, Provinsi Hubei secara kumulatif mengesahkan 48,206 pesakit dengan radang paru-paru koronari baru, dan sembuh 3,441 pesakit