Panci Serat Buluh: Penguraian yang Boleh Degradasi ke Bumi

- Apr 09, 2018-

Potong serat buluh: "Degradasi" Penyahmampatan ke Bumi

       

Potong buluh serat diperbuat daripada serbuk buluh sebagai bahan mentah adalah produk perlindungan alam sekitar yang benar-benar hijau dan asli. Setelah diletakkan di pasaran, mereka sangat dipuji oleh pelanggan Eropah dan Amerika. Berbanding dengan produk biodegradable yang diperbuat daripada tepung jagung, periuk serat buluh lebih primitif dalam penampilan dan lebih murah, dan mereka memanfaatkan sepenuhnya sumber buluh yang kaya.

blob.png

Pot yang terbuat dari serat bambu berbau sedikit daun buluh. Berbanding dengan pinggan mangkuk yang dibuat daripada tepung jagung, warna periuk serat buluh lebih dekat dengan warna pasir ungu, dan permukaan panci juga mempunyai kilauan enamel. Potong serat buluh adalah produk yang boleh degradasi.


Kerana plastik sukar untuk merendahkan, pada akhir alaf ini, bumi yang kita tinggalkan akan diduduki oleh sisa plastik. Selepas beratus-ratus juta tahun, mungkin spesies manusia telah lama pupus, dan satu-satunya perkara yang dapat membuktikan bahawa tamadun manusia telah wujud hanyalah sisa plastik sisa. Setiap kali anda melihat laporan mengenai sisa plastik, anda sentiasa tergesa-gesa. Negara kita dan bumi yang kita hidup bergantung kepada keperluan untuk produk yang boleh degradasi. Bunga bunga buluh telah dieksport ke Eropah, Amerika, Asia Tenggara dan negara-negara dan wilayah lain, dan disukai oleh pelanggan domestik dan asing.

blob.png

Sebelum ini, produk plastik tradisional telah dikritik kerana sukar untuk menurunkan secara semula jadi dan mencemarkan alam sekitar dengan serius, sementara periuk buluh bulu merendahkan diri di dalam tanah.


Sumber buluh China sangat kaya, dan bahan tempatan dapat menyelesaikan masalah bahan mentah. Selain itu, buluh adalah murah dan boleh diperbaharui, dan ia adalah bahan yang paling sesuai dan ideal.


Menggunakan produk yang degradasi bermakna merepek bumi. Diharapkan lebih banyak unit, jabatan, hotel dan orang biasa akan mewujudkan kesedaran alam sekitar dan menggunakan produk yang boleh degradasi sebanyak mungkin.