12 Trik Berkebun, Mewujudkan Balcony Cantik Dalam Beberapa saat

- Jul 16, 2018-

12 helah berkebun, mewujudkan balkoni yang indah dalam beberapa saat

Perkebunan adalah seni dan teknologi. Untuk membuat balkoni atau halaman anda sendiri cantik, anda bukan sahaja perlu menjaga diri sendiri, tetapi juga perlu menguasai beberapa kemahiran berkebun kecil. Editor telah menganjurkan 12 tips berkebun, dan berharap pembaca dapat belajar dari mereka dan menghias balkoni mereka.


✿ alat berkebun buatan sendiri ✿


12 helah berkebun, mewujudkan balkoni yang indah dalam beberapa saat

Terdapat banyak alat untuk berkebun, seperti spade, taro, spade, gunting, dan sebagainya. Bagaimana alat-alat ini sesuai tanpa mengacaukan di rumah? Pada ketika ini, anda memerlukan pemegang alat DIY dan selamat pemegang alat ke dinding percuma. Pemegang alat ini menjimatkan ruang dan mudah diakses. Bagaimana untuk membuat pemegang alat kayu? Anda boleh menggunakan kayu yang dibuang, cat cat pigmen kegemaran anda dan cat anti-menghakis, dan kemudian betulkan spade besi yang dibuang pada bingkai kayu, kerana cangkuk spade itu boleh digunakan untuk menggantung alat lain. Anda juga boleh menjahit beberapa kuku pada bingkai kayu dan menggunakannya sebagai cangkuk. Bawah bingkai kayu boleh dibuat ke dalam dulang dengan beberapa alat kecil seperti gunting.


✿ Buat pecahan pot bunga dan buat label ✿


12 helah berkebun, mewujudkan balkoni yang indah dalam beberapa saat

Kadang kala kita secara tidak sengaja memecahkan periuk bunga atau pasu, jangan tergesa-gesa membuang puing-puing, kerana "sisa" ini masih boleh menggunakannya dengan sebaik-baiknya. Botol bunga boleh dihiasi dengan baik dengan balkoni atau taman-taman taman. Mereka boleh digunakan untuk menanam bunga, mencipta pertumbuhan tumbuhan primitif, atau menggunakannya untuk membuat landskap dan menambah suasana sastera ke taman. Bagi sesetengah teracotta, kita juga boleh menggunakannya sebagai label tumbuhan, menggunakan pena mozek untuk menulis nama tumbuhan pada shard atau membuat ukiran dengan cat, kemudian masukkan kepingan ke dalam bunga yang ditanam mengikut cara yang anda suka . Di dalam tanah, jubin terracotta dan bunga dan tumbuhan mencerminkan satu sama lain, dan keindahan juga menarik dalam beberapa saat.


✿ Gunakan hidrogen peroksida ✿


12 helah berkebun, mewujudkan balkoni yang indah dalam beberapa saat

Hidrogen peroksida boleh digunakan bukan sahaja untuk pembasmian kuman, tetapi juga untuk rumput yang tumbuh dan bunga yang semakin meningkat. Hidrogen peroksida boleh merawat reput akar dan pelbagai jangkitan kulat. Rotasi akar bunga disebabkan oleh penyiraman yang berlebihan, yang mengakibatkan pengurangan oksigen di dalam tanah, yang menyebabkan akarnya menjadi tercekik. Sebaik sahaja bunga mempunyai reput akar, anda hanya perlu campurkan 3% hidrogen peroksida dengan 1 liter air, semburkannya di atas tanah tumbuhan, meningkatkan oksigen di dalam tanah, dan memperbaiki persekitaran pertumbuhan akar tumbuhan. Di samping itu, hidrogen peroksida dapat mempromosikan percambahan benih tumbuhan dan mencegah perosak dan penyakit.


✿ Gunakan madu untuk dipotong dan berkembang ✿


12 helah berkebun, mewujudkan balkoni yang indah dalam beberapa saat

Madu yang biasanya kita makan juga boleh digunakan untuk berkebun. Madu mengandungi enzim yang menggalakkan pertumbuhan akar dan boleh digunakan sebagai hormon perakaran. Madu boleh membantu tumbuh-tumbuhan memotong akar, membantu tumbuh-tumbuhan dengan cepat, dan membantu tumbuhan mencegah jangkitan kulat. Dalam usaha untuk meningkatkan kadar kelangsungan hidup tanaman, potongan boleh digosok dalam madu dan kemudian dimasukkan ke dalam tanah.


✿Jepen yang cantik ✿


12 helah berkebun, mewujudkan balkoni yang indah dalam beberapa saat

Jika anda mempunyai lampin yang tersisa di rumah anda, jangan terlalu malu untuk memberi mereka, jangan buangnya sebagai sampah, anda boleh menggunakannya untuk menaikkan bunga. Letakkan lampin di bawah bahagian bawah periuk bunga, kemudian isi tanah dan tanam tumbuhan untuk membantu tanah mengekalkan air. Walaupun ini nampak aneh, ia sangat praktikal. Terutama jika anda menanam keranjang gantung atau bunga pot yang cetek, ia tidak akan membiarkan air menetes selepas air. Ini juga sangat sesuai untuk beberapa kawasan kering.


✿ Menggunakan garam Epsom untuk meningkatkan kadar kejayaan pemindahan ✿


12 helah berkebun, mewujudkan balkoni yang indah dalam beberapa saat

Garam epsom, atau magnesium sulfat, juga mempunyai kesan yang besar terhadap menanam bunga dan tumbuh-tumbuhan. Secara umum, anak benih kecil selepas pemindahan boleh dengan mudah mati sehingga mati. Pada masa ini, untuk meningkatkan kadar kejayaan transplantasi, anda boleh cuba menggunakan garam Epsom. Pertama, menggali periuk tanah ke dalam lubang, taburkan kira-kira 50 mg garam Epsom, tidak terlalu besar, kemudian tutup lapisan nipis tanah, dan kemudian menanam benih, perlu diperhatikan bahawa akar anak benih tidak boleh langsung terdedah. Garam Epsom. Garam epsal mengandungi magnesium yang diperlukan untuk pertumbuhan tumbuhan, dan daun kuning tumbuhan disebabkan oleh kekurangan magnesium. Ini hanya boleh diselesaikan dengan menggunakan garam Epsom. Di samping itu, garam Epsom boleh membuat tumbuh-tumbuhan berkembang lebih banyak bunga dan menghasilkan lebih banyak buah-buahan. Ia juga berguna untuk menggunakan garam Epsom dalam mawar, tomato dan pokok buah-buahan lain.


✿ Membekalkan air yang masih tinggal dengan sayur-sayuran rebus


12 helah berkebun, mewujudkan balkoni yang indah dalam beberapa saat

Kami sering menggunakan air untuk mencuci nasi, tetapi jarang menggunakan air yang tersisa dalam memasak untuk membuat baja. Sebenarnya, air yang tersisa dalam hidangan rebus atau air yang tersisa di dalam hidangan kukus, atau air yang tersisa dalam telur rebus, sangat baik untuk menyiram bunga-bunga itu. Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa air yang sejuk digunakan untuk menyediakan pemakanan bagi bunga dan tumbuh-tumbuhan. Tingkah laku pemuliharaan air semacam ini adalah yang terbaik.


✿Merah, topping, trimming✿


12 helah berkebun, mewujudkan balkoni yang indah dalam beberapa saat

Agar tumbuhan berkembang subur, kerja asas mesti dilakukan ke atas, atas dan trim. Secara umum, topping dan topping sesuai untuk tumbuhan herba, dan pemangkasan lebih sesuai untuk tumbuhan berkayu. Prinsip topping, topping, dan pemangkasan adalah sama, yakni, mengeluarkan pinggir atas tumbuhan dapat membantu mereka tumbuh lebih sehat dan mencegah kejang-kejang. Kami kadang-kadang terlalu peduli tentang bunga dan tumbuh-tumbuhan, supaya mereka tidak mendapat sedikit kerosakan, tetapi topping, topping, pemangkasan, dan sebagainya adalah perlu untuk membuat tumbuhan berkembang dengan lebih baik.


✿ akhbar kecuali rumput ✿


Selain rumpai di akhbar, walaupun kedengarannya luar biasa, ia adalah jenis kemahiran berkebun sekali dan untuk semua. Sekiranya anda menanam banyak bunga dan menggunakan surat khabar, anda boleh menghalang anda daripada menguruskan rumpai untuk masa yang lama. Pendekatan khusus ialah: pertama basah tanah dengan air, kemudian tutup surat khabar dengan rumput, meninggalkan ruang untuk tanaman anda sendiri, kemudian basah akhbar, tutup 3cm daun mati dan potongan kayu. Dengan cara ini, sekurang-kurangnya seperempat tidak akan menjadi mangsa, dan bahkan beberapa tanah tidak akan tumbuh rumput selama dua tahun berturut-turut. Kerana kelembapan dapat dengan mudah menembus tanah melalui akhbar, ditutup dengan potongan kayu atau daun yang patah, dapat menghalangi surat kabar dari ditiup.


✿ Menilai keasidan tanah dan kealkalian di rumah ✿


12 helah berkebun, mewujudkan balkoni yang indah dalam beberapa saat

Mampu menguji keasidan tanah dan alkalinitas di rumah tidak dapat memberitahu anda pH yang tepat, tetapi sekurang-kurangnya memberitahu anda jika tanah anda berasid atau alkali. Ambil beberapa contoh tanah. Sekiranya terdapat gelembung apabila mencurahkan cuka, ia bermakna tanah adalah alkali. Sekiranya ia bubur ke dalam baking soda, ia bermakna tanah adalah berasid. Kerana tumbuhan juga dibahagikan kepada tanah berasid dan tanah beralkali, kaedah ini dapat membantu anda menanam tumbuhan yang tepat.


✿Ladder ✿


12 helah berkebun, mewujudkan balkoni yang indah dalam beberapa saat

Gunakan jalur kayu yang dibuang, selepas lacquering yang mudah, tetapkannya dengan kuku, watak dewasa, dan kemudian anda boleh berubah menjadi pendirian bunga praktikal. Pendirian bunga tangga herringbone dapat menjimatkan banyak ruang, dan sangat sesuai untuk balkoni dengan ruang yang sempit. Oleh kerana bahan itu mudah dan mudah diperoleh, ia juga dapat menjimatkan sejumlah wang, yang merupakan pengganda.


✿Setiap alat berkebun rak ✿


12 helah berkebun, mewujudkan balkoni yang indah dalam beberapa saat

Sekiranya anda tidak mahu menggunakan pemegang alat, editor itu mencadangkan anda boleh mencampurkan minyak pasir dan mineral ke dalam tangki terracotta. Selepas alat berkebun digunakan, anda boleh memasukkannya secara langsung, yang mudah untuk penyimpanan. Ia juga membantu membersihkan dan mengekalkan alat yang tajam.