Persekutuan Wanita Daerah Xicheng menganjurkan majlis perasmian Pangkalan Promosi Hortikultur China-Korea

- Mar 07, 2019-

Persekutuan Wanita Daerah Xicheng menganjurkan majlis perasmian

Pangkalan Promosi Hortikultur China-Korea

Pada petang 5 Mac, Persekutuan Wanita Daerah Xicheng mengadakan upacara perasmian Pangkalan Promosi Hortikultur China-Korea di Pangkalan Promosi Hortikultur Xidan Biro Perlindungan. Jin Yingai, Presiden Persatuan Persahabatan Budaya dan Ekonomi Korea-China, Quan Xuanzhu, Pengarah Perancangan dan Pertukaran Institut Kebudayaan Korea di Korea, Han Xiangshu, Presiden Persatuan Pengaturan Bunga Korea, Li Gaoxia, Pengerusi Persekutuan Wanita Daerah, dan Zhu Yanzhao, Timbalan Pengarah Biro Lanskap Daerah menghadiri acara itu. .


Pangkalan Promosi Hortikultur Sino-Korea adalah berdasarkan projek kerjasama China-Korea Selatan 2018, dan seterusnya melaksanakan dan mempromosikan "Projek Aplikasi Inovasi Kemahiran Floral", yang ditubuhkan secara bersama oleh Biro Lanskap dan Persahabatan Budaya dan Ekonomi Korea-China Persatuan. Tujuannya adalah untuk mewujudkan projek demonstrasi dan asas latihan dari pangkalan promosi Horticultural Xidan. Dengan memperkenalkan sistem latihan kemahiran profesional dan sistem keusahawanan dan kerjaya pengaturcaraan bunga Korea, digabungkan dengan keadaan kebangsaan China, sistem kurikulum pendidikan hortikultur bunga Korea diperkenalkan untuk membentuk sistem kurikulum pendidikan vokasional yang berpusat di Beijing. Susunan bunga bandar sistem latihan dan seni bina keusahawanan. Melalui projek demonstrasi keusahawanan bunga, pembangunan kemahiran vokasional wanita akan dipromosikan, dan pencapaian matlamat keusahawanan wanita akan dipromosikan.


Pada Hari Wanita Antarabangsa "8 Mac", ahli Persekutuan Wanita Persekutuan Wanita Daerah menganjurkan pengalaman mengatur bunga untuk merayakan perayaan-perayaan itu sendiri. Han Xiangshu, presiden Persatuan Pengaturan Bunga Korea, secara peribadi mengajar kemahiran mengatur bunga. Saudara-saudara jawatankuasa wanita mempunyai semangat yang tinggi. Saya mahu menggunakan kerja yang sempurna sebagai hadiah percutian "8 Mac".