Apakah isu paling penting yang dihadapi oleh penanam gereja hari ini?

- Oct 28, 2017-

Pada pendapat saya, isu yang paling penting yang mereka hadapi sama ada orang harus memikirkan diri mereka sebagai penanam gereja.

Saya telah menghadiri empat gereja yang ditanam dalam tempoh 15 tahun yang lalu. Malah, atas sebab-sebab tertentu, saya hanya menghadiri gereja-gereja yang ditanam, jadi anda mungkin menganggap saya seorang pakar!

  1. Seorang jemaat pencari yang berjaya (jemaah 2000, 4 perkhidmatan, dan sebagainya)

  2. Sebuah gereja ditanam sederhana yang dibiayai oleh suatu denominasi di mana pastor dipecat oleh HQ denominasi b / c dia tidak dianggap sebagai pendeta pertumbuhan.

  3. Gereja ditanam yang cukup berjaya dengan pendeta yang lebih disukai oleh ibu pejabat denominasi dan diberi modal balik. Akhirnya ia membuat peralihan besar dalam orientasi dari orientasi subdivisi menjadi "gereja belia".

  4. Sebuah gereja yang bermula (bukannya ditanam) oleh pastor yang dipecat dalam peluru dua dan telah berkembang secara organik selama ~ tujuh tahun. ia masih bermesyuarat di auditorium sekolah rendah walaupun ia mungkin mengatasi masalah itu.


Satu masalah besar dengan gereja-gereja 1 dan 3 dengan bahawa gereja-gereja merasakan diri mereka sebagai "tumbuhan gereja." Di dalam gereja-gereja 2 dan 4, pastor benar-benar berfokus pada perkongsian Firman. Saya mendapati bahawa terdapat pengalaman Kristian yang lebih tulus apabila tumpuannya adalah pada ibadah dan Tuhan daripada menambahkan nombor di sini.

Baike Biological Tech. Co, Ltd adalah syarikat pengeluaran tanaman biologi sebagai pembekal tanaman perkebunan yang ramah, inovatif, bergaya, bergaya dan berwarna-warni.

Penanam kami menggunakan komposit biodegradasi maju yang diperbuat daripada sisa pertanian dan bahan utama adalah serat tumbuhan. Kami telah mengerahkan pakar-pakar yang terbaik dalam penyelidikan dan pembangunan bersama-sama dengan modal penting yang dilaburkan untuk menimbulkan teknologi semasa. Teknologi sepenuhnya terurus dan stabil ini unik kepada Baike. Keseluruhan proses pengeluaran dirancang dengan sengaja untuk memastikan produk kami benar-benar mesra alam.

Pasukan pengeluaran profesional kami memiliki peralatan mekanik yang sangat baik, reka bentuk saintifik proses pengeluaran, kawalan kualiti yang ketat, pengurusan kilang yang teliti dan pengurusan tapak 5S

 

Baike melampirkan sangat penting bukan hanya produk, tetapi juga perkhidmatan pelanggan, yang terakhir dianggap sebagai sebahagian daripada produk oleh Baike. Pelanggan pertama ialah prinsip perkhidmatan Baiker.