Pemeriksaan dan penyelenggaraan yang kerap

- Sep 11, 2017-

1, peranti benih tidak dipilih. Alasan utama adalah bahawa gear penghantaran tidak terlibat, atau barisan kepala pusingan gear gear lubang persegi, pelarasan, pembaikan atau penggantian.

2, penyedia individu tidak berfungsi. Sebabnya ialah kotak biji individu dalam perancah benih atau benih peranti benih adalah serpihan yang disekat, harus membersihkan sampah; baris aci dan baris individu alur pin yang bersambung patah, harus menggantikan pin; Tidak terbuka, harus menarik papan.

3, spesies metering benih, tetapi tidak ada benih dalam benih. Sebabnya ialah pembuka atau tiub tersumbat (kebanyakannya di pembukaan tanah), bersihkan palam dan ambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan puing-puing dari jatuh ke pembuka.

4, baris tanpa henti, tidak terkawal. Sebabnya ialah pin pemisah bar klac tidak terlepas atau jurang pemisahan terlalu kecil. PIN perlu dimuat semula dan dikunci, atau jurang pemisahan perlu dilaraskan.

5, menyusun sekejap, menanam tidak sekata. Alasannya ialah jurang pemalar gear penghantaran terlalu besar, slip gear, perlu diselaraskan; keanjalan musim bunga klac terlalu lemah, gear untuk tergelincir, harus menyesuaikan atau menggantikan musim bunga.