Tidak didedahkan supaya pengudaraan menjadi sejuk

- Sep 11, 2017-

Banyak bunga kawan-kawan di latar belakang mesej bahawa cara untuk menukar loji daging? Afraid sendiri cara itu tidak betul, bagi mereka yang menyakiti mereka... tidak kira, Xiaobian hari datang dengan semua orang untuk berkongsi cara untuk memberikan lebih banyak daging untuk periuk.

Kilang daging berbilang sebelum lembangan selama 3-5 hari untuk menghentikan menyiram. Kentang di lembangan apabila timang kilang dari periuk, akar tanah goncang bersih. Akar, reput akar, akar mati semua potong, untuk orang-orang yang kuat, mengekalkan keupayaan yang baik untuk menyerap akar.

Basuh tumbuh-tumbuhan. Tanah asas di loji itu dibasuh, kerana tanah ini mungkin mengandungi sejumlah besar telur dan bakteria. Basuh masa kepada cahaya, serendah mungkin kurang kecederaan. Anda boleh meletakkan akar di dalam periuk air perlahan-lahan kembali dan sebagainya ketar. Jika anda mencuci, jangan buka sebuah hos. besar dengan air yang sangat kuat untuk mencuci, supaya akar akan banyak kerosakan dan pecah. Pembersihan am boleh melihat punca utama putih di atasnya.

Selepas pembersihan sistem akar, jika anda tidak memahami kewujudan perkataan boleh tidak membaiki, selagi mana mati potong akar, akar penyebab, akar boleh; Jika anda rasa perlu, untuk memotong akar. Terputus itu akar, akar, akar mati, dan orang yang tumbuh terlalu lama, banyak berliku bahagian akar. Ini akan menjadikan akar seluruh melihat diagihkan sama rata dengan rapi dan akan menggalakkan pertumbuhan akar baru. Selepas rawatan akar, percambahan semula daripada akar baru akan menjadi kuat, supaya pokok tumbuh lebih kukuh.

Seterusnya adalah pensterilan, dan boleh di penempatan yang baik pensterilan pelarut dalam rendam untuk kira-kira sejam. Tumpuan tidak harus terlalu tinggi, anda boleh berendam Lembangan Kecil tumbuh-tumbuhan yang pelbagai. Carbendazim, chlorothalonil boleh digunakan. Selepas pensterilan yang tugasan selesai, Cucian akar tumbuhan semulajadi. Dalam keadaan normal boleh dipindahkan pada hari yang sama.

Bola memilih pot baik, spray sekali lagi ejen pensterilan. Akan disucihama selepas kilang ke dalam Teko bunga, pertama di otot lantai pelvik meletakkan beberapa keping jubin, batu kelikir, Blok arang, dan sebagainya, saiz bahan dari bahagian bawah secara beransur-ansur dikurangkan. Ini adalah kondusif untuk saliran.

Letakkan pokok di tengah periuk bunga, meliputi tanah untuk menampung sepenuhnya kedudukan akar, dari tepi periuk bunga 2-3 cm boleh. Dengan jari-jari anda perlahan-lahan pemadatan tanah, dan kemudian Sembur racun kulat, lapisan nipis lapisan tanah supaya tanah sedikit sedikit kelembapan pada baris, untuk memudahkan percambahan akar yang baru.

Diselesaikan di atas tugas kilang tersebut diletakkan dalam astigmatism yang, tidak didedahkan. Untuk memastikan pengudaraan menjadi sejuk, maka ia adalah tidak sesuai untuk air.

Selepas seminggu boleh menyiram, mengembalikan cahaya matahari (tetapi tidak matahari), pemuliharaan biasa. Dalam Semaian perlahan dalam tempoh jika terlalu Kering, anda boleh menyembur lapisan kabus nipis air di permukaan lembangan setiap hari, hanya untuk meningkatkan kelembapan di lembangan yang sesuai! Selepas tempoh Semaian lambat mesti diisi dengan air yang mencukupi, atau tumbuh-tumbuhan akan kekurangan air membawa kepada daun-daun yang berterusan, lembap, dan sebagainya, akan menghadapi kematian.